donderdag 25 oktober 2012

Bezoek aan MSK en Planckendael

Op donderdag 11 oktober zijn we in de voormiddag naar het museum voor Schone Kunsten in Gent geweest. Toen ik binnen ging, was ik overdonderd door al die schilderijen die er daar hingen.

Onze gids had een aantal schilderijen in het museum uitgekozen om aan ons voor te stellen. Bij elk schilderij had ze een boeiende uitleg.






Het mooiste schilderij uit het museum vond ik het schilderij met het kind op die verkleed is als een engel. Het gezicht heeft geen oneffenheden en de huid is mooi van kleur. Het kind wordt als het ware perfectionisch afgebeeld. De vleugels geven een speciale touch aan het schilderij. Ook de boog en de pijlen spraken mij aan.


En dan was eindelijk het grote moment aangebroken!

In de namiddag gingen we met de bus naar het dierenpark 'Planckendael'. Daar gingen we het dierenrijk gaan verkennen. Er leven daar dieren afkomstig van over de hele wereld. De gids stelde als inleiding de handpop 'Kai-Mook' voor die de hele rondleiding zal geven. Dit is iets wat kleuters enorm aanspreekt. Kai-Mook is de kleine olifant die Planckendael als aanwinst gekregen heeft.

 
 
Rarara, het heeft grote klauwen, kan luid brullen, heeft een geel-bruine vacht...
 Welk dier is het?
 

                                                                         De leeuw!
 
 
 Rarara, het heeft een grijze vacht, hangt in de bomen en eet graag eucalyptus...
 Welk dier is het?
 
De koala!
 
We kregen ook een afgestorven embryo van een koala te zien. Dit was piepklein, en eigenlijk wel een beetje droevig om te zien.
 
 
Rarara, het heeft een lange nek, een gele huid met bruine vlekken...
Welk dier is het?
 
De giraf!


Rarara, het kan goed springen, draagt zijn jongens in haar buidel en heeft een lange staart...
Welk dier is het?
 
De kangoeroe!


De gids vertelde mij dingen waarvan ik verbaasd opkeek. Hij vertelde bijvoorbeeld dat een pasgeboren kangoeroe ongeveer de lengte heeft van je pink. Wat echt heel erg klein is!


De gids toonde ons nog meer dieren, zoals het stekelvarken, de neushoorn, de pauw... We kregen ook dieren te zien die niet zo erg bekend zijn. Dit vond ik goed, want zo maakten we ook eens kennis met dieren die we niet kennen. Na de rondleiding keerden we met de bus terug richting Tielt.
 
 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten