zaterdag 1 december 2012

Muzisch project

 
Binnen het vak muzische grondhouding kregen we de opdracht om een Muzisch project te organiseren. We kregen de volledige vrijheid om zelf te kiezen wat we wouden voorbrengen, een toneel, schimmenspel, dans, ... Wij kozen voor een toneel. We werden in groepen verdeeld. Ons toneel werd gebaseerd op het boek 'Tarzanna', geschreven door Babette Cole. De doelgroep waarvoor we ons toneel moesten maken waren mensen met een verstandelijke beperking. De locatie was 'Mivalti' in Tielt.


 
Wie het boek graag zou kopen kan hier terecht.
 
 
We hebben het verhaal volledig aangepast naar onze ideeën.
 

Kort even het verhaal:

De olifant, de aap, de giraf en de krokodil zijn aan het kaarten in hun jungle. Opeens worden ze verstoort door twee mensen. Het is de burgemeester van de stad en een bouwvakker. Ze zijn snoodse plannen aan het smeren om de jungle om te kappen. De dieren komen in opstand en gaan naar de stad. Ze gaan onmiddellijk naar het gemeentehuis waar de burgemeester en de bouwvakker al druk aan het onderhandelen zijn hoe ze de jungle zullen omkappen.  De burgemeester en de bouwvakker komen uit het gemeentehuis omdat ze de dieren horen. De dieren zijn zo boos dat ze stampen op de grond , waardoor er iets ergs gebeurd .. DE KERKTOREN VALT OM!! De dieren en de mensen schrikken. De dieren besluiten om de kerktoren terug op te bouwen. De burgemeester en bouwvakker zijn zo onder de indruk van de dieren dat ze besluiten om de jungle toch niet meer om te kappen. Ze feesten met zijn allen!

Maken van decor:

Het decor verdeelden we onder de mensen in onze groep. Iedereen moest 1 stuk decor maken. Ik schilderde de kleurrijke bloemen op karton die dan in onze ‘jungle’ zullen komen.
Hieronder zie je een foto van het decor 'Kleurrijke bloemen'.
 

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten